Paramahamsa Hariharananda

A munkája folytatódik

Paramahamsa Hariharananda 1990 után is nyugaton maradt és három kontinensen folytatta munkáját a központokban: Bécs, Ausztria; Homestead, Florida, USA; valamint Jagatpur, Orissa, India.

Hosszú életét tanulással, tanítással, és küldetése teljesítésével töltötte, hogy a Kriya Jóga filozófiáját és technikáját világszerte megossza az emberekkel, mindaddig míg 2002. december 3-án el nem hagyta halandó testét 95 éves korában a Florida állambeli Miamiban, az Egyesült Államokban keleti idő szerint 18:48-kor. December 10-én fizikai teste elhagyta a floridai ashramot, India távoli partjai felé tartott haza, hogy ősei mellett nyugodhasson.

Az orissai kormány úgy döntött, hogy Paramahamsa Hariharanandát  post humus állami kitüntetésben részesítik földi maradványainak hazaérkezésekor. Az ünnepélyes állami kitüntetéssel, amit azelőtt soha nem ajándékoztak szerzetesnek, Paramahamsa Hariharananda bhusamadhit kapott a balighai-i Hariharananda Gurukulumban, szerzetesek és hívek ezreinek jelenlétében.

Paramahamsa Hariharananda élete és tanításai példa volt a diákok és méltó utódja, Paramahamsa Prajnanada számára, akik folytatták mesterük szeretetteljes üzeneteinek terjesztését szerte a világban. Ennek a nagyszerű mesternek a szellemi öröksége továbbél a szeretettel és tanítványai életével.

Paramahamsa Prajnanananda and Paramahamsa Hariharananda

 

Vissza

 

Jézus Krisztus
Mahavatar Babaji Maharaj
Lahiri Mahasaya

Swami Shriyukteshwar Giri
Shrimat Bhupendranath Sanyal Mahasaya
Paramahamsa Yogananda
Swami Satyananda Giri
Paramahamsa Hariharananda
Paramahamsa Prajnanananda

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: