Swami Shuddhananda Giri

Swami Shuddhananda Giri

Gurudev Paramahamsa Hariharanandaji tetterős és fejlődő tanítványa Swami Shuddhanananda Giri korábban mérnökként élte világi életét. Már gyermekkora óta erős vágy élt benne a spirituális tudás iránt; így nem volt furcsa, ha meditálni látták vagy a világ különböző szentírásait tanulmányozva. Húszas évei elején az Igazság iránti heves vágya Mestere szent lábaihoz vezette őt, akitől 1995-ben beavatást kapott a szerzetesi rendbe. Ugyanezen a napon avatta szerzetessé szeretett Guruji Paramahamsa Prajnananandajinkat Shri Gurudév Kalkuttában.

 

Szerzetesi fogadalmának megtétele után Yuktashramba ment, Bhisindipurba, hogy szeretett Gurudév utasításai szerint elmélyülten gyakorolja a sadhanát és a meditációt.

Swami Shuddhanandaji a Kriya Jóga és a gyakorlati spirituális bölcsesség nagyra becsült tanítója mindenütt. Beutazta a világot és látogatást tett olyan helyeken, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Afrika, Ausztrália, Brazília, Kanada, valamint számos Európai országban. Kriya Jóga programokat vezet és beszélgetéseket tart a szentiratokról, illetve különböző filozófiai témákról. Külföldi utazásai során ellátogatott több egyetemre, ahol felvilágosító előadásokat tartott a hallgatóknak a jóga filozófia és a meditáció értékeiről.

Swamiji titkáraként szolgálta a Prajnana Missziót 1999-től 2006-ig, alelnökként dolgozott 2006-2008-ig, majd elnökként 2008-2014-ig. Ezen széleskörű és változatos feladatai mellett szívesen fordít időt arra, hogy a kriyavanok részére megszervezze a Himalaya hegyeibe a  Kriya Jóga elvonulásokat.

 

Vissza

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: