Swami Gurukrupananda Giri

Swami Gurukrupananda Giri

Anita Patnaik az Orissa állambeli Cuttack városban született, Indiában. Apja Shriram Patnaik, magasan képzett és Orissa államban az oktatás területén a mai napig széles körben elismert személy. Miután Anita három éves korában elveszítette az édesanyját, édesapja szeretetében nőtt fel. A félénk és tartózkodó természetű kicsi Anita szerette vallásos apját és észrevétlenül magába szívta nemes tulajdonságait.

Évekkel később, a 80-as évek elején találkozott Gurudév Baba Paramahamsa Hariharanandajivel. Vonzotta e nagy Szent szellemi kisugárzása, így röviddel első találkozásuk után beavatást nyert tőle a Kriya Jógába. Gurudév szeretete mérhetetlen volt irányába. Gurudév indiai látogatásai során Anitának azon ritka lehetősége adódott, hogy szolgálja Mesterét és szeretettel gondoskodjon róla. Abban az időben találkozott Triloki Dash-sal is ( ma Paramahamsa Prajnananandaként ismerjük).

Gurudév halála után, a centenáriumi ünnepségek idején, Anita yogacharyaként szolgált. Elkezdte tanítani a Kriya Jóga technikát és beavatásokat adott az indiai keresők számára. 2009. február 23-án mestere, Paramahamsa Prajnanananda beavatta a szerzetesi rendbe, és megkapta új nevét, a Swami Gurukrupananda Girit, ami azt jelenti, az ember, aki elmerül a guru kegyelmének áldásában.

Swami Gurukrupanandaji különböző ashramokban él Indiában és úgy szolgálja a mesterét, hogy beavatásokat ad a keresők számára, Kriya programokat vezet és részt vesz a Prajnana Misszió bizottsági ülésein. 2015-ben Swamiji lett a Prajnana Misszió elnöke. Swamiji tanácsa, hogy „szolgáld a gurut és őszinte odaadással gyakorold a sadhanádat – ez tartja fenn benned a hitet a Mindenható felé.” Azt is mondja, hogy a Kriya Jóga átalakító hatása adott neki „hatalmas lelki békét, stabilitást és nyugalmat” a mindennapi életében.

 

Vissza

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: