Swami Atmavidyananda Giri

Swami Atmavidyananda Giri

Swami Atmavidyananda Giri vezető szerzetes a Paramahamsa Hariharananda és Paramahamsa Prajnanananda vonalon, jelenleg a Kriya Jóga Intézet alelnöke, több mint 7 éve fáradhatatlanul tanítja a Kriya Jógát az őszinte keresők számára.

Swami Atmavidyananda tradícionális brahmin családban született Arvind Joshi néven 1971-ben, Indiában, Bhopalban. A spirituális környezet és a szüleitől kapott nevelés hatására már fiatal korában Isten őszinte keresőjévé vált.

Gépészmérnöki diplomájának megszerzését követően találkozott Paramahamsa Hariharanandával, akinek áldásával beavatást nyert a Kriya Jóga tudományába 1994-ben, az indiai Rourkela Ashramban. Szakmai gyakorlatának teljesítése után, 2002-től életét teljes egészében a spirituális gyakorlatoknak szentelte és Paramahamsa Prajnanananda támogatásával csatlakozott a Balighai-ban található Hariharananda Gurukulamhoz.

Mesterének, Paramahamsa Prajnananandának irányítása alatt 2006-ban nyugatra utazott, hogy a Kriya Jógát tanítsa. Attól kezdve folyamatosan járja Észak-Amerikát, Dél-Amerikát, Európát és Ázsiát, hogy a keresőket a Kriya Jóga útján vezesse. Számos vallási konferencián vett részt és vezetett maga is üléseket, illetve az USA-ban, Kanadában és Dél-Amerikában vallási témájú előadásokat, televíziós és rádiós műsorokat tartott. Swamiji nyugodt viselkedése és kellemes hangja az első pillanattól kezdve elbűvöli a közönségét. Szeretetteljes utasításai logikusak és egyértelműek. 6 nyelven beszél, de szeretné nyelvtudását kibővíteni, hogy képes legyen az emberekhez a saját nyelvükön szólni, többek között ezért is kedvelik annyira a világ különböző részein.

2009. februárjában szentelték fel a Giri szerzetesi rend tagjának, ekkor kapta a Swami Atmavidyananda nevet, aminek jelentése: az önismeret áldása. Bár első sorban a Kriya Jógának szentelte az életét, szintén járatos az asztrológiában, keleti és nyugati szentírásokban, egyéb régi jóga gyakorlatokban és a védikus rituális szertartásokban. A Kriya Jóga Intézet képviselőjeként az Egyesült Államokban, a Miami Anyaközpontban él.

 

Vissza

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: