Swami Achalananda Giri

Swami Achalananda Giri

Mielőtt szerzetesi fogadalmat tett, Swami Achalanandat P. Shrihari Aiyer néven ismerték. 1966-ban született a Kerala állambeli Koduvayoor faluban, Dél-Indiában. A gépészmérnöki diploma megszerzése után 13 évig a kőolaj-finomító iparágban dolgozott Indiában majd Kuvaitban. Később visszatért Indiába és 2000-ben beavatást kapott a Kriya Jógába szeretett mesterétől, Paramahamsa Prajnananandától. P. Shrihari Aiyer ezután az Egyesült Államokba ment, hogy mesterdiplomát szerezzen informatikából.

2004-ben újból találkozott Mesterével, Paramahamsa Prajnananandával egy Kriya Jóga elvonuláson Colorado Springsben (USA) és röviddel ezután követte őt Indiába, hogy részt vegyen a Prajnana Misszió második brahmacsári képzésén. A képzés végeztével úgy döntött, hogy lemond az anyagi világról és bevonult a Hariharananda Gurukulam ashramba Balighaiban (Puri, India).

2009. februárjában brahmacharyavá avatták Brahmachari Dhirananda néven, majd 2012. februárjában Mestere beavatta őt a szerzetesi rendbe, ahol új neve Swami Achalananda Giri lett.

Swami Achalananda jelenleg az indiai Jagatpur Ashramban lakik, ahol titkárként és adminisztrátorként szolgálja a Prajnana Missziót.

Időnként elutazik egy-egy eseményre, hogy terjessze a Kriya Jóga szent tudományát és a Kriya Mesterek tanításait.

 

Vissza

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: