Paramahamsa Prajnanananda

Az Elszánt Tanár

1992-ben Paramahamsa Hariharananda meghatalmazta Triloki Dash-t, hogy őszinte keresőket avasson be a Kriya Jógába. Szintén utasította őt, hogy utazzon és tartson órákat a Kriya Jógáról Orissa különböző részein és Bengálban. Azután 1993-ban a nagyszerű mestere áldásával, Brachmachari Triloki Cuttack szélén alapított ashramot, melyet a mestere szentelt fel a látogatása során.

Gurudev Hariharanandaji 1994-ben Európába hívta őt át, hogy csatlakozzon hozzá és tanítson ott Kriya Jógát. Azután 1995-ben egy rövid Indiai látogatás során, Brahmachari Triloki Dash- t Paramahamsa Hariharananda sannyasi-vá, szerzetessé avatta. Ekkor megkapta a Swami Prajnanananda Giri nevet. Gurudév utasításra a következő napon el kellet utaznia Európába, USA-ba, és más országokba, hogy tanítson Kriya Jógát a nyilvános előadásokon, szemináriumokon, elvonulásokon és meditációs órákon. Mielőtt Triloki Dash szerzetes lett, Paramahamsa Hariharananda jóval előre megjósolt: „Bármit is elkezdek, neki kell befejeznie.”

Három évvel azután, Paramahamsa Prajnanananda megkapta a Paramahamsa titulust, a legmagasabb címet, amit azok a szerzetesek és szentek kaphatnak meg akik elérik az Isten- megvalósulás csúcsát. Ezt a címet mesterétől, 1998. Augusztus 10-én a születésnapján kapta meg.

 

Vissza

 

Jézus Krisztus
Mahavatar Babaji Maharaj
Lahiri Mahasaya

Swami Shriyukteshwar Giri
Shrimat Bhupendranath Sanyal Mahasaya
Paramahamsa Yogananda
Swami Satyananda Giri
Paramahamsa Hariharananda
Paramahamsa Prajnanananda

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: