Paramahamsa Prajnanananda

Az Elkötelezett Tanítvány

1980-ban főiskolásként, megismerkedett mesterével Paramahamsa Hariharanandával, akitől beavatást kapott a Kriya Jógába. Ez a találkozás megváltoztatta az egész életét. Ellentétben a többi társaival, Triloki Dash sok időt töltött imával, pujaval és meditálva. Gyakran vonult vissza a távoli Himalája magányába, a bölcsek és szentek társaságába, akik végső Igazság után kutattak. Szigorú spirituális gyakorlatokat végzett, a szeretett mestere gyámsága alatt amíg közgazdaságtan professzorként dolgozott a Ravenshaw Főiskolán Cuttack-ban.

Hamarosan elment Puriba, Orissa, Karar Ashramba a mesteréhez élni, és utazott oda- vissza Puri-tól Rourkela-ig, és Cuttakba ahol tizenegy évig Közgazdaságtan Professzorként dolgozott. Brahmachari Triloki elkísérte Mesterét Indiai utazásai során.

Kérdező: Honnan tudta, hogy a mester az ő mestere amikor megtalálta őt?

SPG: Ez nagyon érdekes. Meglátogattam sok mestert, őszintén keresve az én igazi vezetőmet. Így, amikor megismertem az igazi mesteremet, képes voltam, az együttlétünk során, megítélni, hogy ö az igazi vezető aki tudna nekem segíteni kifejleszteni magam, a szeretet és spiritualitás ösvényen haladni. Így, az ahogy megtaláltam a mesteremet, egy gondos választás volt, amit az Isten szeretete és áldása segített.

(Ez egy részlet a Swami Prajnanananda Giri-vel készített interjúból, amely 1996 decemberében Detroitban, az USA-ban, a „PhenomeNews” rádióban készítettek)

 

Vissza

 

Jézus Krisztus
Mahavatar Babaji Maharaj
Lahiri Mahasaya

Swami Shriyukteshwar Giri
Shrimat Bhupendranath Sanyal Mahasaya
Paramahamsa Yogananda
Swami Satyananda Giri
Paramahamsa Hariharananda
Paramahamsa Prajnanananda

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: