Kedves Isteni Lelkek,

A Shri Hariharananda Gurukulam-i Ashramunkban, az indiai Puri közelében fekvő Balighaiban, mindannyian készen állunk arra, hogy megrendezésre kerülhessen a 2019. január 14-én kezdődő, egy héten át tartó 20. Nemzetközi Intenzív Kriya Jóga szeminárium. Megosztva gondolatait a programmal kapcsolatban Guruji elmondta, hogy ez az esemény mérföldkő lesz a Kriya történelmében. Az elkövetkező években Guruji elképzelésének célja, hogy grandiózus és méltóságteljes módon ünnepeljük meg a Kriya mestervonal minden mesterének életét és tanításait, hogy a világ minden sarkában inspirálja a spirituális keresőket.

Ez a levél arról szól, hogy a következő ilyen esemény az lesz, hogy megünnepeljük Paramahamsa Yoganandaji nyugatra érkezésének 100. évfordulóját. Yoganandaji 1920. augusztus 3-án indult el Indiából az USA-ba. A rendezvény évfordulójának megünneplése 2020. január 5-én kezdődik, Yogananda következő születésnapja alkalmával. Az ünnepségek világszerte több, mint tizennyolc hónapig folytatódnak, majd 2021 őszén zárulnak egy eseménnyel Los Angelesben, Amerikában.

Paramahamsa Yoganandaji nyugatra térése fordulópontot jelentett a nyugati és különösen a jóga útjának szellemiségében. Míg Swami Vivekanandától csak a jóga elméletéről hallott a nyugat, Yoganandaji a gyakorlatba ültette át a jóga üzenetét. Lendületes útként és gyakorlati életmódként ismertette meg a jógát a nyugat számára, és bevezetett hozzá olyan fogalmakat, mint például a vegetáriánus étkezés

Guruji azt mondja: “Yoganandaji sokkal többet tett, mint hogy a Kriya Jógát nyugatra hozta. Új fényben világította meg a fogalmakat, hogy a keleti és nyugati emberek is megérthessék.” Ebben a szellemben keltette életre Guruji az esemény címét

 

Kelet és nyugat egyesítése

Paramahamsa Yogananda

100 éves tevékenységének ünneplése

 

Elképzelései a gyakorlatban

Guruji kívánsága, hogy az összes Kriya Jóga Nemzetközi Szervezet és a kriyavanok új lendülettel, lelkesedéssel és elkötelezettséggel tervezzék és ünnepeljék ezt az eseményt, amely elmélyíti az emberekben a jóga gyakorlatát, mely mindannyiunkat lelkileg élénkebbé tesz. Azt is reméli, hogy a Kriya Jóga tudatossága  tovább terjed a világ különböző országaiban és régióiban.
Egy ilyen nagy esemény megkívánja az együttműködést és koordinációt minden kriyavan részéről. Ennek a levélnek az a célja, hogy mindannyian gondolkodjatok el arról, hogy a legjobban hogyan járulhatnátok hozzá ötletekkel, képességeitekkel és erőforrásaitokkal az esemény sikeres megvalósításához. A koordinációs feladatok megkezdéséhez egy Global Celebrations elnevezésű bizottság jött létre. Sok tennivaló lesz. A régió globális bizottságának tagjai kapcsolatban állnak majd a központvezetőkkel és a regionális, országos és helyi bizottságokkal. Kérjük, bátran forduljatok olyan közösségi tagokhoz, akik nem tartoznak a Kriya egyesületbe, de szívesen alkalmaznák tehetségüket olyan projekteken, amelyekben segítségre van szükség (például szociális média, blogok, weboldalak stb.). Kezdődjön hát a munka!

Alázatos szeretettel,
Anyaközpont

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: