Paramahamsa Hariharananda

Gyermekkora

Paramahamsa Hariharananda, a megvalósult Kriya Jóga mester, 1907. május 27- én  Rabindranath Bhattacharya néven született a bengáli Nadia tartományban lévő Habibpur nevű indiai falucskában, Chaitanya Maháprabhu szülőfalujában. Jómódú család gyermekeként született, édesapja Haripada Bhattacharya brahmin volt, édesanyja Nabin Kali Devi kiemelkedően vallásos, nagylelkű és szeretetteljes asszony volt.

A gyermek, akit Rabinak neveztek, olyan fényes és ragyogó volt, akár a nap, ami feloszlatja a tudatlanság sötétségét a világban apja jövendölése szerint. (Rabi azt jelenti, “nap”) Rabi kiemelkedett mind spirituális, mind világi tanulmányaiban, kitartó és okos volt, kitűnően ismerte a szentírásokat. Rendkívüli memóriájának köszönhetően korán emlékezetébe véste a bonyolult szanszkrit mantrákat, himnuszokat és imákat, melyeket 4 évesen hallott apjától, s melyek által szokatlan és páratlan éleselméjűsége már akkor megmutatkozott.

Apja irányítása alatt hamar elsajátította a védikus asztrológiát, a csillagászatot és a tenyérjóslást.

Amikor Rabi tizenkét éves lett, Shri Krishna Bijoy Chattopadhyay, egy megvalósult sadhaka beavatta őt a Jnana jógába és később arra bátorította, hogy találkozzon Jnanavatar Shriyukteshwarral.

 

Vissza

 

Jézus Krisztus
Mahavatar Babaji Maharaj
Lahiri Mahasaya

Swami Shriyukteshwar Giri
Shrimat Bhupendranath Sanyal Mahasaya
Paramahamsa Yogananda
Swami Satyananda Giri
Paramahamsa Hariharananda
Paramahamsa Prajnanananda

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: