Paramahamsa Hariharananda

Baba Mahasamadhija

Kriya Jógaa Intézet hírek

2002. december 3. 19:25
Paramahamsa Hariharananda 2002. december 3-án, 18:48-kor vette utolsó lélegzetét.

2002. december 8. 18:30
Baba teste elhagyja az USA-t 2002. december 11-én, szerdán és az indiai Balighai ashramba érkezik 12-én, csütörtökön vagy 13-án pénteken a temetési szertartásra.

A bhu-samadhi ünnepségre 2002. december 14-én szombaton, vagy 15-én vasárnap kerül sor. Addig az embereknek lehetőségük van eljönni és leróni az utolsó darshant (a szent látását) Gurudevnél.

December 19-én, a telihold napján, amint ez szokás, a szerzeteseknek ajánlható étel a hagyományoknak megfelelően a Balighai ashramban lesz.

HÍREK INDIÁBÓL

2002. december 13. péntek

Baba teste biztonságban megérkezett Mumbaiba éjjel 24:00 órakor és továbbrepül  Bhubaneswarba. Az orissai kormány úgy döntött, hogy post humus állami kitüntetést adományoz Paramahamsa Hariharanandának, 2002. december 14-én, szombaton, földi maradványainak megérkeztekor. Szerzetesnek korábban még ilyen adományban nem volt megtiszteltetése.

Baba teste rendőri kíséretet kapott a bhubaneswar-i repülőtértől a Balighai ashramig. 2002. december 15-én, vasárnap reggel lehetőség van Gurudevnél az utolsó darshant (a szent látását) leróni. A bhu-samadhi ünnepségre vasárnap délután kerül sor. A díszőrség is részt vesz a ceremónián.

2002. december 14, szombat

Baba teste megérkezett Bhubaneswarba hajnali 03:30-kor, helyi idő szerint délután 14:00 órakor, ahol Orissa állam díszőrsége, magas rangú kormányzati miniszterei és tisztviselői fogadták földi maradványait. Ezen kívül több, mint ezer ember várja türelmetlenül a repülőtéren, hogy tiszteleghessen  Baba előtt. Baba testét a rendőrség kísérte a repülőtérről és ezt követte a több száz autóból álló konvoj.

Mivel Baba teste keleti idő szerint hajnali 05.30-kor, helyi idő szerint délután 16:00 órakor érkezett meg Balighaiba, az ashram már tele volt hívőkkel,  régi tanítványokkal, előkelő vendégekkel, Baba szerzeteseivel és acharyaival. Orissa királya is eljött, hogy tiszteletét tegye.

Az ashramhoz vezető hosszú kocsibehajtó tele van emberekkel, akik a Babával való darshanra várnak. Több mint ezer ember gyűlt össze az ashramban és környékén erre a nagyon különleges alkalomra.

A darshan valószínűleg folytatódni fog egész éjjel és vasárnap reggel is. Nem jött még el az idő a bhu-samadhi ünnepségre, de valamikor vasárnap délután lesz esedékes. Kétségtelen, hogy hat év után milyen meleg fogadtatás ez Baba számára Indiába való visszatérésére. Ez tisztelgés a szeretet és együttérzés felé, ami maga Paramahamsa Hariharananda volt és még az ma is.

 

Vissza

 

Jézus Krisztus
Mahavatar Babaji Maharaj
Lahiri Mahasaya

Swami Shriyukteshwar Giri
Shrimat Bhupendranath Sanyal Mahasaya
Paramahamsa Yogananda
Swami Satyananda Giri
Paramahamsa Hariharananda
Paramahamsa Prajnanananda

 

Megosztom és ajánlom ezt az oldalt: